Lajme

Garë e ashpër mes BDI’së dhe Besës për vend të parë

Rezultatet e para nga zgjedhjet e zhvilluara sot në Maqedoni tregojnë për një garë të ashpër ndërmjet Bashkimit Demokratik për Integrim dhe Lëvizjes Besa në mesin e partive shqiptare. Të dhënat fillestare janë dëshpëruese për…

Viti 1919: Gostivari 83% shqiptarë, 9% serbë, 8% bullgarë

Sot, sipas të dhënave zyrtare, Gostivari dhe rrethina ka gjithsej 81.042 banorë, prej të cilëve 54.038 shqiptarë, 15.877 maqedonë, 7.991 turq, 2.237 romë, 160 serbë, 39 boshnjakë, 15 vlleh dhe 685 të tjerë. Pra, shqiptarët,…


Dokumenti ekskluziv – Testamenti i Titos për shqiptarët

Shkrimtari dhe publicisti Milazim Krasniqi mbi zbulimin e testamentit politik të udhëheqësit jugosllav  Do të ishte simpatike dhe e dobishme që ata historianë, politologë e albanologë shqiptarë që e kanë glorifikuar figurën e Titos dhe…